marți, 13 iunie 2017

Scoala unde învaţă copiii volohi a fost renovată anul acesta.



Imagini foto cu şcoala din Poroşcovo unde învaţă împreună copiii ucraineni şi ai volohilor.

    În primul reportaj făcut de echipa ASTRADROM care s-a deplasat la Poroşcovo (regiunea Transcarpatia), am prezentat imagini cu şcoala din localitate unde învaţă peste 500 dintre copiii volohilor. Primăria din localitate, împreună cu conducerea şcolii au făcut demersurile necesare pentru a moderniza instutuţia de învăţământ unde vlăstarele tinere a localităţii învaţă să scrie şi să citească. La această şcoală copiii volohilor şi ai ucrainienilor participă la cursurile şcolare şi se joacă împreună. Au cabinete pentru diferite domenii şcolare, teren de sport şi o curte încăpătoare. Predarea se face în ucraineană, care este limba oficială a Statului Ucrainean.


    În contradicţie cu informaţiile oferite în unele reportaje TV din România, făcute în colaborare cu anumite culte protestante, menţionăm că Statul Ucrainean oferă copiilor volohi şi ucrainieni aceeaşi posibilitate de a învăţa, în egală măsură. Realitatea este că datorită situaţiei matreriale şi a modului de viaţă pe care volohii şi l-au adoptat în timp, majoritatea tinerilor volohi se limitează doar la cursurile gimnaziale şi liceale.

prof. Cristian Marc




 



Un comentariu:

  1. Bieții volohi sunt deznaționalizați, iar statul român satanist nu face nimic pentru ei.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.