joi, 23 martie 2017

Vicepremierul maghiar: ''Autonomia rămâne un scop, de ea depinde supravieţuirea noastră''



Supravieţuirea comunităţilor etnicilor maghiari din străinătate depinde de abilitatea acestora de a progresa către autonomie, a declarat luni vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, citat de MTI.



    Vorbind în cadrul unei lansări a ultimelor volume ale unei publicaţii intitulate “Drepturile minorităţilor, reprezentarea grupurilor de interese, autonomie”, Semjen a afirmat că autonomia este atât un scop, cât şi o viziune pentru viitorul etnicilor ungari.


El a adăugat că etnicii maghiari care trăiesc dincolo de frontieră nu trebuie să-şi abandoneze niciodată solicitările pentru autonomie.

Abilitatea minorităţilor ungare de a impune interesele lor depinde de succesul partidelor politice ale etnicilor maghiari, a spus Semjen.

El a susţinut că interesele maghiarilor ar putea fi apărate în străinătate dacă partidele ungare sunt reprezentate în Parlamentul statului în cauză, la nivel guvernamental, local sau preiau funcţii în cadrul Guvernului.

Ungaria este de părere că reprezentarea etnicilor maghiari ar trebui să fie pe cât de omogenă posibil. Dacă există unitate, există şi succes, a spus Semjen.

Aceasta este în mod deosebit important în alegerile parlamentare. Etnici maghiari nu şi-ar putea permite să aibă partide ce nu au aşteptări realiste de a câştiga scaune în Parlament în cadrul alegerilor.

Semjen a adăugat că pe lângă reprezentarea intereselor în comunitatea maghiară locală, partidele etnice ungare au de asemenea responsabilitatea de a avea un mesaj clar şi acceptabil pentru majoritatea naţiunii. Acesta a menţionat că Alianţa maghiarilor din Vojvodina Hungarians, din Serbia, este un exemplu al etnicilor ungari ce îndeplinesc această condiţie.


Un comentariu:

  1. Unde's multi puterea creste. Intotdeauna. Mai ales daca si poporul are acelas scop. Diferenta intre noi si restul tarilor civilizate, este ca ei nu arata cu degetul, nu pierd timpul judecand, ci actionand acolo unde sunt problemele. Nu se arata cu degetul intre etnii (sau poate mai putin) si nici nu categorisesc persoanele in functie de aspect, rasa, etc. In ziua de astazi, a fi om e mare lucru.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.