vineri, 16 decembrie 2016

VIDEO: Mitropolitul Teofan Savu a semnat în Creta conform convingerilor sale eretice.

Daca s-ar aplica canoanele Bisericii Ortodoxe, Mitropolitul Teofan ar fi trebuit sa fie sanctionat.

ÎPS Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei, este printre cei care au semnat documentele eretice în Creta. Foarte mulţi s-u mirat de faptul că Inaltpreasfintia sa a semnat un document ecumenist de o aşa mare însemnătate. La plecarea sa în Creta, ne-am pus speranţa în Mitropolitul Teofan Savu şi alţi câţiva arhierei români că vor lupta pentru păstrarea dreptei credinţe. Am rămas dezamăgiţi când am aflat că ne-a înşelat aşteptările. Acum stim de ce a acceptat oficializarea ereziei ecumeniste. Răspunsul este simplu. Aceasta este convingerea sa teologică încă din tinereţe. Pentru a vă lamuri, urmăriţi filmarea de mai jos:



În continuare vom face câteva precizări referitoare la afirmaţiile teologice ale mitropolitului Moldovei:

ÎPS Teofan a afirmat că Biserica Ortodoxa si cea catolica cred ca pe Masa din Altarul ortodox "este acelaşi Hristos" ca şi la catolici. Aceasta ar însemna că mitropolitul Teofan ar recunoaşte valide Tainele la papistaşi, ceea ce este în contradicţie cu mărturiile Sfinţilor Părinţi care spun clar şi răspicat că schismaticii şi ereticii nu au Taine.

Iată ce spune canonul 46 Apostolic:
"Episcopul ori presbiterul daca va admite botezul sau jertfa ereticilor, poruncim sa se cateriseasca. Caci ce partasie are Hristos cu Veliar; iar ce parte are credinciosul cu necredinciosul".

Sinodul Sfântului Fotie, la care a participat şi papa Ioan, condamnă erezia filioque, care câţiva ani mai târziu se oficializează la Roma. Mai mulţi Sfinţi Părinţi şi sinoade pan-ortodoxe au condamnat ereziile catolice. Asemenea şi patriarhii răsăritului în enciclica de la 1848.

Ţinând seama de cele amintite mai sus, este clar că papistaşii nu au taine, iar primirea jertfelor aduse în altarele lor sunt condamnate de sinodul Apostolic din anul 50 de la Ierusalim (cf. can. 48 Ap).

Dacă s-ar aplica corect canoanele Bisericii Ortodoxe, ÎPS Teofan Savu, ar fi trebuit să fie caterisit de mult (conform canonului 46 mentionatmai sus). Azi tocmai el vrea să alunge din mănăstiri monahi (şi maici) şi să caterisească preoţi care apără dreapta credinţă. Culmea ironiei.

Vedeţi şi cazul mai recent:
La inaugurarea aeroportului din Iaşi a făcut slujbe împreună cu ereticii catolici.
Vezi filmarea de mai jos:
Începe la minutul 0:28 şi se continuă până la minutul 2:07.


2 comentarii:

  1. Intrebarea era care confesiuni recunosc Sf Impartasania ca sf taina si care nu? iar el raspunde ca ortodocsi si catolicii ........nu spune ca el crede ca , catolicii au sf taine.
    Ar fi interesant de vazut in ce context spune aceasta ....... de fapt ar fi util de vazut toata intregistrarea.
    Un lucru e sigur dupa aceasta intalnire din Creta, nu va mai exista posibilitatea sa fii de mijloc ,va trebui ori sa marturisesti impotriva ecumenismului pentru dreapta credinta ori sa fii ecumenist convins. Cine va crede ca poate sa fie de mijloc cred ca se inseala. Parerea mea. Iertati
    Ps si tot ca o parere personala..... judecati faptele nu oamenii(stiu ca e cam greu) lasati-i la mila lui Dumnezeu pe toti ierarhii cazuti..... rugati-va pentru ei ... nu stim daca sau cine se va ridica. Nu ei sunt adevaratii vrajmasi ai dreptei credinte..... stiti voi cine. S.Doru

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragă anonim,
    orice eretic, psudo-ierarh sau oricare om ce păcătuieşte împotriva dreptei credinţe şi stăruie în acest păcat, poate fi osîndit ca atare, adică ca eretic, ca luptător contra dreptei credinţe, conform învăţăturii Bisericii. Osîndirea, defăimarea ereziei şi ereticilor este necesară, ba chiar obligatorie, motiv pentru care Sfinţii Părinţi de la Sinodul VII Ecumenic au instaurat sărbătoarea Duminicii Ortodoxiei unde se citeşte obligatoriu Sinodiconul Ortodoxiei prin care se rostesc Anatemele contra tuturor ereziilor şi contra ereticilor. Această practică a slăbit tot mai mult în ultimul secol, pînă a ajuns să fie interzisă de unii episcopi, de clerici, de aceea şi s-a răspîndit şi se răspîndeşte ecumenismul de sus în jos (de la ierarhi la popor), căci poporul fiind lăsat pradă lupilor în piei de oaie nu pot deosebi acum sau foarte greu deosebesc adevăraţii păstori de suflete ce caută mîntuirea creştinilor de ereticii răpitori de suflete. Asta e consecinţa lipsei de osîndire a ereticilor şi pseudo-ierarhilor. Da e păcat să osîndeşti oamenii pentru păcate personale, asta e Judecata lui Dumnezeu, dar în materie de credinţă creştinii trebuie să osîndească nu doar erezia, ci şi pe eretici, ca să se poată feri pe ei şi pe aproapele lor de cel mai grozav păcat şi de propovăduitorul acestui păcat ce desparte pe om de Dumnezeu. http://lumea-ortodoxa.ro/unica-osindire-ingaduita/

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.