marți, 2 august 2016

Italia - o nouă sodoma a zilelor noastre




Uniunile homosexuale, consfințite în Italia printr-un decret public

  Uniunea civilă pentru cuplurile de același sex a devenit oficială în Italia, după publicarea joi  în Monitorul oficial a unui prim decret de aplicare a legii adoptate în primăvară.

Deși majoritatea primăriilor din țară nu sunt pregătite să celebreze astfel de uniuni, din lipsă de pregătire în plin sezon estival, sau pentru că primarul afirmă că are alte priorități, alte primării sunt gata să le oficieze.

Decretul în vigoare acum nu este decât parțial, acesta permițând uniuni doar în cele mai simple cazuri. Situațiile cele mai complexe, cum sunt cuplurile binaționale sau căsătorite în străinătate, vor cădea sub incidența unui decret definitiv așteptat înainte de 5 decembrie.

Italia era ultima mare țară din Europa care nu acorda niciun statut cuplurilor de același sex ca urmare a opoziției Bisericii Catolice. Această uniunea civilă, diferită de căsătorie, prevede obligația de asistență morală și materială reciprocă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.