luni, 8 august 2016

Demascarea unei forme de manipulare sub pretextul “smereniei”.



Parintele Matei Vulcanescu (Grecia):
Despre “smerenia” apostata a celor ce se tem de ierarhii tradatori.

Pentru cei care spun: "sa nu judecam ce s-a intamplat la Sinodul din Creta, ierarhi vor da raspuns, nu noi, noi sa ne vedem de pacatele noastre, ca sa nu ne osandim judecand ierarhii lui Dumnezeu si creand tulburare in popor."

Cata viclenie demonica se ascunde in aceasta fraza... Diavolul a devenit "smerit si nu judeca". 

Sfintii Parinti numesc aceasta "smerenia demonica". Stim foarte bine ca cine accepta asa zisul Sinod din Creta face schisma, iar cine il respinge si se ingradeste de el, apara in el insusi unitatea Bisericii. 

Discernamantul duhovnicesc al Sfintilor Parinti ne invata ca intodeauna cand Trupul lui Hristos a fost amenintat de o invatatura stramba, demonica adica de erezie, poporul se rascula si lupta impotriva acelei erezii si a celor ce o propagau, mergand pana la intreruperea pomenirii si a comuniunii cu ierarhii si preotii si credinciosii care acceptau in mod vadit erezia.

Intrebarea legtima este: Este asa zisul sinod din Creta un sinod eretic? Pana in prezent cei care l-au evaluat au aratat ca este neclar si se contrazice pe sine, foloseste ambiguitati si nu exprima Dogma Bisericii. In spatele unui limbaj duplicitar se ascunde o erezie eclesiologica, erezia ecumenista, adica erezia care le impaca pe toate, nu spune raului rau si binelui bine. 
Avem deaface cu texte schizofrenice, facute sub inspiratia patimilor nu a Duhului Sfant.

Ambiguitatea gandirii si lipsa Duhului si inlocuirea Adevarului vesnic cu pareri filosifice nu e oare erezie? Varlaamismul prin ce se definea? Acestea sunt cateva ganduri...

pr Matei Vulcanescu

Ps. aici nu e vorba in sine de folosirea cuvantului "biserici" ci de intregul context, aviz unora care se leaga strict de termentul biserica. Daca s-ar fi spus: "Te lepezi de spurcata biserica a papistasilor?" atunci era clar pentru toata lumea. Argumentele aduse de Patriarhia Ierusalimului nu stau in picioare nici daca le pui carje...

Un comentariu:

  1. https://ayeaye20.wordpress.com/2016/08/08/ierodiacon-visarion-iugulescu-credinta-si-ascultare/

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.