marți, 6 octombrie 2015

Diversiunea “Radu Cinamar” si propaganda New Age -ista in literatura romaneasca


     In urma cu cativa ani au aparut patru volume din colectia romanului ezoteric semnate cu pseudonimul Radu Cinamar. Continutul acestora este un amestec sincretist intre hinduism si crestinism, sub un aspect aparent romanesc. Numele celor patru volume sunt: 
- “Viitor cu cap de mort – in culisele puterii”, 
- “Continuare la Viitor cu cap de mort”, 
-“Pergamentul secret” si 
-“12 zile – o initiere secreta in taramul tainic al zeilor”. 

     Volumele au fost traduse si in alte limbi, iar cei ce nu cunosc adevarata istorie a Romaniei sunt amagiti de o falsa spiritualitate romaneasca cu influiente hinduse.

     Editura care a scos la tipar aceste carti se numeste “Daksha” si functioneaza sub firma “Misterium publicatii S.R.L.” din Bucuresti. Deoarece in prezentarile publice nu se divulga numele persoanei care administreaza firma sus amintita, si implicit editura, ne este greu sa cunoastem cine ar putea fi administratorul acesteia.

     In cele patru volume gasim povesti senzationale, despre securitatea statului, despre dusmanii nevazuti ai Romaniei, despre Tibet, paranormal, marii guru-isti ai indiei si initierile secrete, muntii dacilor, Bucegi si masivul Sureanu etc. Curentul neo dacist care a patruns in Romania sub aspectul sensibil al “stramosilor nostri daci” aduce cu sine si o influienta politeista in gandirea si spiritualitatea adeptilor.

     Tinand seama de modul de gandire si ideile intalnite in aceste volume banuielile sunt ca autorii reali ai acestor carti ar putea fi Daniel Roxin, Oreste Teodorescu, Constantin Biris jr., Claudian Dumitriu, Pavel Corut, Emil Strainu, Gregorian Bivolaru, Victor Ovidiu Cosbuc, Adina Mutar etc. Indiferent cine ar fi autorii reali si care ar fi administratorul acestei edituri, e bine sa stim ca aceste carti sunt otrava pentru sufletele noastre si sa le luam ca atare. La aceeasi editura au mai aparut si alte carti de propaganda ezoterica ceea ce arata clar menirea acesteia.

prof. Nicolae Al. Tamas

19 comentarii:

  1. Vai de tine domnule profesor!! Sunteti praf...nu mai dezinformati oamenii...tot ce scrie in acele carti e adevarat...mai cititi si dvs...intr.o zi veti vedea ca ce e acolo scris e adevarat...Dumnezeu ocroteste Romania si de aceea adevarul va continua sa iasa la iveala prin Radu Cinamar si Cezar Brad...ocroteste.i Doamne si ajutai pe acesti doi romani adevarati!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt niste prostii care nu au nici un fel de dovada stintifica , fantezii neacoperite de fapte reale, dupa asa zisa revolutie au aparut tot felul de excroci guru si altii care pretind ca detin... adevarul. In socialism ar fi fost trimisi la munca

      Ștergere
    2. Ioana din Austria9 aprilie 2018 la 17:28

      Anonimule din 6 decembrie 2016,
      Tin sa iti spun ca am citit cartile. Domnul profesor Nicolae are dreptate in tot ce spune. Mai degraba cred ca tu faci parte din sectele ezoterice despre care se aminteste aici, iar acum incerci sa te disculpi.

      Ștergere
    3. Felicitari celor care au scris aceste carti si le multumim
      Toti sunt destul de elevati , destepti, informati si cunoscatori

      Ștergere
  2. "Curentul neo dacist care a patruns in Romania" ...? Acesta nu trebuia sa patrunda in Dacia, el este aici, a fost si va dainui in vecii vecilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacismul a murit cand dacii s-au lepadat de Zalmoxe si i-au urmat lui Hristos. Atunci au format poporul român.

      Ștergere
    2. Este o concluzie pripită.Toate sursele de informatii sunt subiective dar absolut toate contin un sâmbure de adevăr.Daca STI sa culegi acesti sâmbure vei afla adevărul.As putea sa-ti dau mai multe exemple dar o sa-ti dau o tema de gandire: DE CE CĂLUGĂRII PUSTNICI SE ROAGĂ LA IISUS SI LA ZALMOXE!?

      Ștergere
    3. @ Lupulalb
      Ha, Ha, ha...
      Ce prostie e si asta. De unde ai scos-o si pe asta?
      Care calugari pusnici se roaga la Hristos si la Zalmoxe?
      Asta e doar in mintea unui om bolnav cu capul. Nu am vazut nici un calugar care sa zica asa ceva. Ce spui e o inventie de tipul minciunilor ezoterice.

      Ștergere
  3. Să mă scuzați pentru ce voi spune în continuare, dar la lectura cărților scrise de Radu Cinamar, la fel ca la lectura cărților lui Pavel Coruț, ai senzația celui care nu ajunge niciodată la satisfacția sexuală, deși petrece ore întregi făcând sex. Este ca o amăgire cu conotații sexuale continue, puternice, practic o manipulare sexuală colectivă prelungită - acestea sunt cărțile scrise de Radu Cinamar și Pavel Coruț: faci sex ore întregi în speranța că vei ajunge la satisfacție sexuală vreodată, dar... nu ajungi, oricât de disperat ai fi... Ca rezultat, testiculele se umflă și încep să te doară o zi întreagă....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate in ce spui, dar puteai sa oferi un exemplu mai cuviincios.

      Ștergere
    2. Vreau nu vreau trebuie să vă dau dreptate. Ca să fie vizibili niște șmecheri e nevoie de proști care sunt din belșug. Nu oricine poate fi un bun manipuator. Dar nici eu nu sunt dispus să îngroș plutonul proștilor luând de bun tot ce mi se bagă sub nas citind chiar orice numai de dragul de a creea impresia de ,, evoluat spiritual" pentru că dă bine.

      Ștergere
  4. Luati-le drep carti de fantezie si ninic mai mult. Orice coincidenta cu realitatea e simpla cazualitate. Ori, va roade invidia ori va e teama de ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Claudia Machedon5 iunie 2018 la 20:54

      De ce te deranjează că s-a atras atenţia asupra subiectului?
      Faci si tu parte di secta respectivă?

      Ștergere
  5. Habotnicismul e la putere.Dc nu zici si crezi in ce credem noi esti sectant.Care secta,spalati pe creier ce sunteti?Si de cand hinduismul,care e mult mai vechi ca si religie decat crestinismul ,ar fi ceva rau?

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am citit Radu Cinamar. Inainte sa crezi ce scrie intr-o carte tb sa te documentezi despre editura (daksha), despre administratorul ei si unde a mai lucrat (asta e f interesant)... si interesant e si faptul ca anumiti oameni care au aparut la tv sustin idei conforme cu aceste carti...

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu pot sa mi dau cu parerea legat de cartile lui, dar ce i s a intamplat lui cezar pot spune ca mi s a intamplat si mie, nu am gasit niciodata pe cineva care i s a intamplat asta, cand intrebam pe cineva spunea ca sunt nebuna, ma detasez de realtitate, pot face asta si o ora, cand fac lucrul asta, nu mai aud pe nimeni,vad doar conturul obiectelor din jurul meu, simt ca sunt altundeva cu gandul, dar inca nu am reusit sa mi dau seama unde..

    RăspundețiȘtergere
  8. Ca să subordonezi un popor in primul rand trebuie sa-i distrugi istoria. Curentul dacist a deranjat anumite cercuri externe care au apelat la cozile de topor interne.Cristoiu spunea la A3 ca dacii sunt o invenție a rusilor!Se pare ca Putin s-a intalnit in privat cu Herodot PS. CĂLUGĂRII PUSTNICI SE ROAGĂ LA IISUS SI LA ZALMOXE!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha, Ha, ha...
      Ce prostie e si asta. De unde ai scos-o si pe asta?
      Care calugari pusnici se roaga la Hristos si la Zalmoxe?
      Asta e doar in mintea unui om bolnav cu capul. Nu am vazut nici un calugar care sa zica asa ceva. Ce spui e o inventie de tipul minciunilor ezoterice.
      Apropoo de istorie. Tu esti cel care falsifici istoria. Spui doar baliverne. Ce interes ai sa spui astfel de minciuni? Cine se ascunde in spatele falsurilor pe care le exprimi aici?

      Ștergere
    2. Felician Grigorean15 august 2020 la 01:54

      Lupule alb,
      Cu siguranta esti ezoterist dacist. Stii dupa ce imi dau seama? Simplu... Dupa faptul ca inventezi povesti fara sa ai argumente serioase.

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.