luni, 23 septembrie 2013

Vladimir Brilinsky dezminte acuzatiile lui Oreste Teodorescu din emisiunea “Codul lui Oreste” de la Antena 2. Scandalul de la Sarmizegetusa Regia un câmp de lupta intre “daci” si diversiuni New Age -iste.



Dacul Vladimir Brilinsky din Muntii Orastiei dezminte acuzatiile “dacului” din Bucuresti Oreste Teodorescu.

Oreste Teodorescu si grupul sau de ezoteristi se considera salvatorii dacilor si ai "credintei strabune" de sorginte dacica. Unul din motivele ce ne aduce semene de intrebare e ca dacii credeau intr-o singura viata pamanteasca si in nemurirea sufletului, in timp ce controversatul grup religios al lui Oreste, ce se pretinde a fi salvatorul “stramosilor”, crede cu toata convingerea in reincarnarea sufletului si mai multe vieti pamantesti. Altfel decat credeau dacii.

In urma unui scandal pe care reporterul postului de televiziune Antena 2 l-a iscat la cetatea Sarmizegetusa Regia cu autoritatile locale, in emisiunea sa a invitat doi ezoteristi, Dimitria Puchiu si Costi Ionita, infocati adepti ai credintelor in reincarnare. Impreuna cu acestia, Oreste spunea, in fata camerelor de filmat, ca vrea sa salveze România de raufacatorii ei. Rafuiala a pornit asupra celor care nu le-a dat voie sa savarseasca rugaciuni pentru „binele tarii. Astfel, Oreste si protagonistii sai au adus acuze ca jandarmii au fost adusi la Sarmizegetusa pentru a impiedica intrarea populatiei in cetate astfel incat sa nu vada nimeni cum se fura aurul dacilor. O alta acuza e ca tocmai cel ce nu i-a lasat sa se roage pentru neam, Vladimir Brilinsky, e unul dintre hotii de aur si ca defapt acesta ar fi un dusman al neamului.

In ziarul local Glasul Hunedoarei, din 18 septembrie 2013, “acuzatul” Vladimir Brilinsky dezminte afirmatiile ezoteristilor considerandu-le ca fiind barfe ieftine si de prost gust: „În calitatea pe care o am, de administrator, aplic ceea ce Consiliul Ştiinţific a hotărât, respectiv regulamentul de vizitare. Acest regulament nu permite niciun fel de ceremonial, nu permite adunări publice în incintă fără aprobarea administraţiei. Ei au venit în sit şi au încercat să facă o spirală de rugăciuni în sanctuar. Nu li s-a permis. De acolo a ieşit un scandal. Iar Oreste prin puterea lui mediatică încearcă să împroaşte cu noroi, cu atacuri la persoană. Absolut tot ceea ce a apărut în spaţiul public declar răspicat că sunt nişte aberaţii şi defăimări. Am fost ameninţat, înjurat şi jignit. Nu am făcut altceva decât am aplicat legea. Până la urmă au plecat de bună voie”.

Pe langa cele spuse mai sus am vrea sa aducem o lamurire. In emisiunea lui “Codul lui Oreste” s-au facut afirmatii legate de “sfintele manastiri din România”, “parintele nostru Arsenie Boca”, dragoste de neam”, “Iisus Hristos” etc. Vrem sa aducem la cunostinta adevaratilor români ca nici parintele Arsenie Boca si nici calugarii din manastirile din Romania nu impartasesc credinta lui Oreste si a invitatilor sai. Acestia cred in invierea sufletului si nicidecum in reincarnare asa cum cred “salvatorii” României de la Antena 2. Am discutat cu maicile de la manastirea Prislop si am aflat ca parintele Arsenie Boca credea cu toata convingerea in Inviere si nu are nimic de impartasit cu cei ce azi se folosesc in scop propangadistic de numele sau”. Maicile de la manastirea Prislop ne-au mai spus ca parintele Arsenie si monahii ortodocsi din România nu au nici o legatura cu miscarile new age -iste ale ezoteristilor: Nu domnule, Iisus Hristos a vorbit de Inviere nu de alte bazaconii ce le spun masonii astia. Cum poti vorbi despre Hristos cand tu crezi altceva decat a invatat El? E o siretlenie draceasca. Nu va luati dupa ei”.
Natalia Avram
Marius Bucurescu
(preluat de pe Orastienews sectiunea ACASA: http://orastienews.webs.com/ )



Ce ascunde Oreste:
Despre devastarile ezoteristilor la cetatile dacice:


Un comentariu:

  1. Ar trebui sa va fie rusine pentru acest articol neceinstit, neadevarat si defaimator. Voi nu aveti puterea de a intelege un individ ca Oreste. Incetati sa mai judecati oameni pe care nu ii cunoasteti.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.