miercuri, 2 noiembrie 2011

UDMR cere modificarea Constitutiei Romaniei

Grupul Parlamentar UDMR a depus un amendament in camera deputatilor prin care cere eliminarea din constitutia Romaniei numele de "national".

In prezent in primul articol din Constituţia României se spune: “România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.”

Marţi 01.11.2011, grupul parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor a depus un amendament la proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei. Prin acest amendament se intentioneaza eliminarea caracterului naţional al statului român.

Dupa cum doreste UDMR, articolul 1. (1) din Constituţie va fi înlocuit cu “România este stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, (vezi ziarul Adevărul).

Actuala Lege fundamentală a României prevede, la articolul 152 – (1), privind “Limitele revizuirii”, că “dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii“. Asadar dispoziţiile legii fundamentale privind caracterul naţional nu pot face obiectul revizuirii!

Deputatul PDL Daniel Buda (presedintele Camerei Deputatilor), a anunţat marţi că şedinţa comisiei programată pentru miercuri a fost amânată pentru o alta dată timp in care va solicita Guvernului şi Consiliului Legislativ un punct de vedere privind doleanta UDMR.

vezi si: FrontPress.ro - Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.