joi, 14 iulie 2011

Icoana Kazanskaia a fost sărbătorită la Oradea


Vineri 8 iulie 2011 la biserica Sfântul Acoperământ din Oradea a avut loc o ceremonie dedicată icoanei Kazanskaia (originalul din Rusia). S-au săvârşit slujbele religioase, acatistul Fecioarei din Kazan şi Liturghia. La sfârşitul Liturghiei a avut loc o procesiune în care preoţii şi credincioşii prezenţi au înconjurat biserica parohiei împreună cu icoana făcătoare de minuni.

Preotul paroh Florin Puşcaş a anunţat că în zilele de 28 şi 29 august, când icoana va împlini doi ani de când a lăcrimat, se va face procesiune şi se vor săvârşi rugăciuni dedicate Maicii Domnului din Kazan. De asemenea preotul Puşcaş a mai spus ca până atunci va încerca să traducă din limba rusă slujba completă a acestei sărbători.

Părintele Eftimie Mitra a spus că are de gând să lase icoana la Oradea o perioadă mai lungă: „Am văzut că aici este cinstită cu multă pietate, atât de către preoţii din parohie cât şi de către credincioşi. În mod deosebit apreciez că preoţii cărora am încredinţat-o spre păstrare nu strâng fonduri şi nici nu primesc donaţii pentru icoană. Se pune accentul strict pe partea duhovnicească. Tocmai de aceea aici s-a format o comunitate de credincioşi frumoasă din punct de vedere duhovnicesc.”

Icoana Kazanskaia de la Oradea este ocrotitoare împotriva ereziilor. E sărbătorită în Duminica Ortodoxiei şi în 29 august – ziua în care a lăcrimat.

Cornelia Cadar



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.