miercuri, 20 iulie 2011

Ecumenismul combatut de un teolog grec

Teologul grec Ioannis Tatsis dezaprobă slugărnicia unor ierarhi ortodocşi faţă de Episcopul Romei.
Pe zi ce trece vedem o slugărnicie a unor feţe bisericeşti faţă de occident şi catolicism. Aceasta şi datorită puterii politice şi influenţei pe care Biserica Romei o are in toate planurile lumeşti: politic, economic, social, cultural etc.
Marii duhovnici şi trăitori ai Bisericii Ortodoxe nu au acceptat niciodată această slugărnicie numită de unii "ecumenism", "toleranţă", "dragoste interconfesională" etc. Chiar dimpotrivă Sfinţii Părinţi ai Bisericii s-au dezis categoric de astfel de fapte. Din păcate mulţi dintre clericii din zilele de azi nu mai ţin seama de învăţăturile Sfinţilor Părinţi şi ai duhovnicilor noştri, sunt interesaţi de ranguri, imagine, salarii, titluri, etc. De ce să n-o spunem pe faţă, la mulţi dintre clericii noştrii credinţa trece prin stomac şi buzunar. În astfel de situaţii e firesc să pui pe prim plan puterea lumească iar de cele duhovniceşti... Dumnezeu cu mila.
Să nu uităm de ce spunea părintele Dumitru Stăniloaie: "Ecumenismul e produsul masoneriei".
Iată dar de ce teologul grec Ioannis Tatsis e supărat pe cei ce neglijează învăţăturile Sfinţilor Părinţi în schimbul unor beneficii lumeşti:
Marius Nicolescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.